Gulliver wine and dine ture hrvatske kuhinje s puno vinskih priča i gurmanskih tajni

Podjeli:

Zagreb
Plešivica
Samobor

BERBA GROŽĐA / ZAGREB PLEŠIVICA SAMOBOR

Neodoljiv spoj doživljaja za znatiželjnog gastronomada: od malih seoskih štala do blještavih restorana povijesnih hotela

Čak ni svi hrvatski eksperti ne znaju kako su Zagreb i regija koja ga okružuje najveći nacionalni proizvođači vina. No količine su najmanje važan adut hrvatske gastronomije. Naprotiv, ručni rad, osobni pristup, potpis autora u jedinstvenom okruženju, ograničavaju količine, ali su vrijednosti stvorene za vrhunske užitke. Treba ih iskusiti od prvog trenutka slijetanja u zračnu luku Pleso do konca posjeta. Večera u hotelu Esplanade - toliko slikovitom da su se u njemu i o njemu ispisivali svjetski poznati romani -tematska je. Njome pokazujemo nevjerojatnu gastronomsku raznolikost  ovako male zemlje. Zagreb i neposredno okruženje nude sav raspon modernog urbanog ugođaja.  Izobilje povijesne gradske tržnice,  izvanredno očuvana zdanja niza povijesnih epoha, vinograde na brežuljcima, planinske potoke prepune riba, ladanjske dvorce… Vinari ove regije posljednjih su godina stekli svjetsku reputaciju, posjećuju ih i kod njih uživaju najveći vinski autoriteti. Kušanje vrhunskih vina u društvu autora, ultimativno je iskustvo za svakog vinoljupca. Dinamična hrvatska vinska scena potaknula je i nove naraštaje kuhara na iznimne kreacije, modernu kuhinju koja izvire iz stoljetne tradicije. Sve ove ozbiljne eno-gastro teme upoznat ćemo u opuštenom i veselom ugođaju uz berbu i preradu grožđa, lov na gljive, sticanje kulinarskih vještina, poduku iz plesa na otvorenom. Hrvatska izaziva ovisnost i to je realan rizik kojim ste izloženi na vlastitu odgovornost.

Datumi i cijene

Sve ture i izleti su tailor made i možete odabrati datum koji želite. Pošaljite nam upit

Zanimljivosti

Vinske priče i recepti

Purgerska juha

Ova juha se služi kao samostalno jelo, između doručka i ručka, za takozvani gablec. U vinu se namoče suhe gljive

više

Vinske priče i recepti

Plešivićko-Okićko vinogorje

Podrum Mladina-Boutigue vinarija s tradicijom od 1736. godine

više

Komentari

comments powered by Disqus