Gulliver wine and dine ture hrvatske kuhinje s puno vinskih priča i gurmanskih tajni

Podjeli:

Elafiti
Dubrovnik
Konavle

EL DUKO

Koncentrični krugovi s Dubrovnikom u središtu znalci drže vodećom mediteranskom destinacijom, osobito ako je gastronomija glavna tema

Destinaciju Elduko, Elafiti-Dubrovnik-Konavle, predstavljamo vam kao jedno od najuzbudljivijih gastro odredišta na Mediteranu. Vrijeme berbe grožđa vrhunac je sezone.  Sraz prirodnih ljepota, neusporedivog kulturnog nasljeđa i autentične gastronomije, ključni su atributi ovog četverodnevnog doživljaja. Večera na prekrasnom trgu ispod Meštrovićevog mauzoleja u Cavtatu vrhunac je prvoga dana. S dramatičnom pričom o opstanku i preporodu dubrovačke malvasije upoznat ćemo se u prekrasnim konavoskim vinogradima. Jedrenjaci su prijevozna sredstva koja nam omogućavaju da neposredno doživimo poznate ali i skrovite ljepote ove destinacije, stvorene za naš foto safari. Prekrasna scenografija za vrhunske gastronomske doživljaje: marenda na ribarskom brodu i ručak na samoj rijeci Ljuta ispod kamenog mosta, gradele u djevičanskoj šipanskoj vali. Dio neposrednog kulinarskog doživljaja je i posjet Dubrovačkoj tržnici do priprave jela pod pekom, odlazak u lov na jadransku tunu. Ponoćni koncerti u okružju dubrovačkih povijesnih spomenika, jamče ugođaj nemjerljiv s uobičajenim standardima turističke ponude.

Datumi i cijene

Sve ture i izleti su tailor made i možete odabrati datum koji želite. Pošaljite nam upit

Zanimljivosti

Vinske priče i recepti

Zelena menestra, dubrovačka inačica

U tradiciji Dubrovnika, Primorja i Konavala razlikuje se nekoliko osnovnih vrsta zelene menestre, ovdje je opisana dubrovačka u modernijem izdanju.

više

Komentari

comments powered by Disqus